Lunch
Lunch
-
Lunch dnia
Zamówienia na dowóz przyjmujemy telefonicznie - 502 659 113
Koszt opakowania + 3,- zł
Koszt dostawy do 5 km + 10,- zł
Zapraszamy od 11:00 do 16:00
Lunch menu - 39,- zł
01.04 - 04.04
Przystawki
1. Krem z batatów z dodatkiem mleka kokosowego i imbiru podany z chorizo i wiśniami
lub
2. Wegańskie leczo z tofu, papryką, cukinią, czerwoną cebulą, bakłażanem, pomidorami i kolendrą podane z naczosami
Dania główne
1. Ravioli z ricottą i szpinakiem podane z boczniakami i sosem serowym
lub
2. Filet z halibuta podany z risotto, szpinakiem i pieczoną pietruszką z orzechami laskowymi + 6,- zł
lub
3. Burger z policzkiem wieprzowym, bułka własnego wypieku, cheddar, sałata, ogórek kiszony, pomidor, sos burgerowy
Deser + 12,- zł
Ciasto cytrynowe
Przystawki
Przystawki
-
Domowe pieczywo
Wypiekane na miejscu domowe pieczywo -
Marynowane oliwki
Zielone oliwki marynowane w oliwie z czosnkiem, chilli i natka pietruszki -
Deska serów i wędlin
Selekcja dojrzewających serów i wędlin, gruszka, chutney z moreli -
TYLKO NA MIEJSCU!
Tatar wołowy
Siekana polędwica wołowa podana z ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą, piklowanymi shimeji, musztardą dijon, pudrem z lubczyku, oliwą pietruszkową, majonezem rozmarynowym, czipsem z kaszy gryczanej i domowym pieczywem -
Krewetki
Krewetki smażone na maśle z białym winem, czosnkiem, chilli podane z cukinią, fenkułem, kawiorem pomidorowym, sosem kokosowym, natką pietruszki i grzanką z domowej brioszki
Zupy
Zupy
-
Zupa dnia
Krem z batatów z dodatkiem mleka kokosowego i imbiru podany z chorizo i wiśniami -
Nowość
Rosół z kaczki
Rosół z kaczki podany z ravioli z mięsem z kaczki i warzywami korzennymi, karmelizowaną marchewką i pudrem z natki pietruszki
Dania Główne
Dania Główne
-
Nowość Szef kuchni poleca
Noga z kaczki
Konfitowana noga z kaczki podana z gratinem ziemniaczano truflowym, puree z selera i nerkowców i sosem z żurawiny -
TYLKO NA MIEJSCU!
Stek z polędwicy wołowej
Stek z polskiej polędwicy wołowej podany z ziemniakami francuskimi z szalotką i parmezanem, mini papryką, mini marchewką i sosem demi glace -
Pieczony bakłażan
Pieczony bakłażan z parmezanem podany z kaszotto z kaszy sorgo i suszonych pomidorów, carpaccio z kalarepy, puree z papryki z dodatkiem figi i rukolą -
Filet z halibuta
Filet z halibuta podany z risotto, dzikim brokułem, szpinakiem, orzeszkami pini, miętą i winegretem koperkowym
Podpłomyki
Podpłomyki
Tradycyjny, lekki placek przygotowywany wyłącznie z mąki, wody, oleju roślinnego i soli. To nasze wspomnienie Babcinych placków wypiekanych na blasze pieca kaflowego, które zawsze smakowały wyśmienicie. Spróbujcie naszych wersji tego delikatnego placka, który przygotowujemy z różnymi dodatkami. Znajdźcie swój ulubiony. Do podpłomyków polecamy dobrać jeden z naszych firmowych sosów własnej produkcji.
-
Szef kuchni poleca
Podpłomyk z gruszką
Śmietanka creme fraiche + gruszka + gorgonzola + orzechy laskowe -
Podpłomyk z bakłażanem
Sos pomidorowy + grillowany bakłażan + parmezan + mascarpone + rukola + oliwa truflowa -
Podpłomyk 4 sery
Oliwa + 4 rodzaje serów + zioła suszone -
Podpłomyk z pancettą
Śmietanka creme fraiche + pancetta + czerwona cebula + rozmaryn -
Podpłomyk z chorizo
Sos pomidorowy + chorizo + mozzarella + rukola -
Podpłomyk parma
Sos pomidorowy + szynka parmeńska + rukola + pomidorki + owoce -
Nowość
Podpłomyk z boczniakami
Pesto truflowe + boczniak + konfitura z czerwonej cebuli + cheddar
Własne Makarony
Własne Makarony
Makarony Wina dajcie to wyrabiane codziennie na miejscu świeże, jajeczne makarony fresca z najlepszej, specjalnie dobranej mąki.
-
Tagliatelle z burratą
Tagliatelle z burratą, grana padano i sosem z pieczonych żółtych pomidorów koktajlowych -
Szef kuchni poleca
Spaghetti z polędwicą wołową
Spaghetti z polędwicą wołową, boczniakami, kremem truflowym, karmelizowaną cebulą, czosnkiem, masłem, grana padano i suszonym żółtkiem -
Spaghetti z krewetkami
Spaghetti z krewetkami, cukinią, pomidorami cherry, czosnkiem, chilli i natką pietruszki -
Szef kuchni poleca
Ravioli z borowikami
Ravioli z borowikami i ricottą podane z grzybami shitake i sosem serowym
Sałaty
Sałaty
-
Klasyczny cezar
Pieczona pierś z kurczaka podana na sałacie rzymskiej z czipsem z pancetty, grzankami i sosem z anchois, żółtkiem, czosnkiem, kaparami i sokiem z cytryny -
Sałatka z krewetkami
Krewetki smażone na maśle z białym winem, czosnkiem, chilli podane z sałatą rzymską, pomidorem koktajlowym, fenkułem, dzikim brokułem, słonecznikiem i winegretem koperkowym
Menu dla Dzieci
Menu dla Dzieci
-
Ravioli z ricottą
Ravioli z ricottą z sosem śmietanowym -
Makaron spaghetti
Makaron spaghetti z sosem pomidorowym i mozzarellą -
Mini podpłomyk
Mini podpłomyk a'la pizza z kurczakiem i mozzarellą
Desery
Desery
-
Deser dnia
Ciasto cytrynowe -
Fondant czekoladowy
Fondant czekoladowy z musem wiśniowym i lodami na migdałowej kruszonce -
Nowość
Sernik “dubajski”
Sernik “dubajski” z mascarpone, czekoladą, kadaifi i pistacjami